De Budgetwijzer, uw financiële hulpmiddel

De budgetwijzer is een hulpmiddel voor klanten die al in contact zijn met Novalink. Met behulp van de budgetwijzer kunnen klanten op een makkelijke manier hun inkomsten en uitgaven invullen en doorgeven aan hun contactpersoon bij Novalink. Met de budgetwijzer wordt een analyse gemaakt van de inkomsten en uitgaven van de klant, zodat voor de klant duidelijk wordt welke financiële mogelijkheden er zijn.

Klik hier om in te loggen voor de budgetwijzer (u heeft hiervoor een inlognaam en wachtwoord nodig)

Toegang aanvragen

Heeft u nog geen inloggegevens voor onze budgetwijzer? Vul dan onderstaand formulier in, dan sturen wij u die zo spoedig mogelijk toe.

  • Voornaam*
  • Achternaam*
  • Telefoon*
  • E-mailadres*

Maak kennis met onze medewerkers

  • Antoinette Pranger
    Antoinette Pranger Medewerker Analyse & Herstel

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn huis verkopen maar de geboden prijs is onvoldoende om de lening volledig af te betalen. Wat is hierin mogelijk?
Er kunnen situaties zijn waarin we een regeling kunnen treffen voor het tekort, zodat we kunnen instemmen met de verkoop. Op deze wijze kunnen de kosten en mogelijke verliezen worden beperkt. Omdat dit altijd maatwerk is, kunt u het beste contact met ons opnemen, dan gaan wij samen met u de mogelijkheden na.
Ik heb een betalingsachterstand. Kan ik een betalingsregeling treffen?
Dit hangt geheel af van de situatie. Betalingsachterstanden kunnen vervelende gevolgen en hoge kosten voor u met zich meebrengen. Indien u een betalingsachterstand oploopt, raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact met uw financier of met ons op te nemen Op basis van uw situatie en betalingscapaciteit kan dan worden beoordeeld of een regeling mogelijk is. Afwachten is in elk geval altijd onverstandig, want de problemen worden daarmee alleen maar groter.
Wordt een betalingsachterstand bij BKR geregistreerd?
Een betalingsachterstand op een hypotheek wordt bij BKR geregistreerd indien deze 3 maandbetalingen of meer bedraagt. Dat is een verplichting die uit de Wet of het financieel toezicht (Wft) voortvloeit. Indien u de achterstand volledig heeft ingelopen wordt een herstelmelding toegevoegd.
Ook een verlies na verkoop van de woning wordt vastgelegd. Deze informatie is zichtbaar voor kredietinstellingen en zal van invloed zijn op het verkrijgen nieuwe kredieten. Registraties worden pas verwijderd 5 jaar na aflossing van de volledige schuld. Zie ook www.bkr.nl.
Wat moet ik doen nu de automatische incasso niet goed is gegaan?
Soms mislukt een automatische incasso, bijvoorbeeld vanwege een onvoldoende saldo. U dient er altijd voor te zorgen dat de verplichte betalingen tijdig plaatsvinden. Wij adviseren u daarom uw achterstand zo snel mogelijk te betalen door zelf actief het verschuldigde bedrag over te maken. Bedenk dat betalingsachterstanden vervelende gevolgen en hoge kosten voor u met zich mee kunnen brengen.