Full servicer in de Nederlandse hypotheekmarkt

Novalink wordt full servicer in de Nederlandse hypotheekmarkt

Novalink werkt voornamelijk in opdracht van banken en andere financiële instellingen. Op verzoek van deze instellingen helpen wij mensen die problemen ervaren met de (af)betaling van hun hypotheek (bijzonder beheer).
Vanaf januari 2018 is Novalink onderdeel geworden van het Australische, beurgenoteerde Link Group. In deze nieuwe situatie gaat Novalink haar dienstverlening uitbreiden en wordt zij een full servicer in de Nederlandse hypotheekmarkt. Dit omvat onder meer regulier beheer en master servicing. Ook zal Novalink zich gaan richten op andere loan servicing activiteiten en andere vormen van dienstverlening aan financiële instellingen.
Hieronder vindt u de tekst van het persbericht dat naar aanleiding van de overname door Link Group is uitgebracht:

PERSBERICHT

25 januari 2018

Novalink overgenomen door Link Group

Link Group kondigt vandaag aan dat het de overname van Novalink heeft afgerond. Deze overname past in het streven van Link om haar positie en aanbod op de Nederlandse markt voor hypotheekdienstverlening te versterken.

De overname onderstreept de strategie van Link Group om verder te groeien in de belangrijkste Europese markten en daarbij ook haar productaanbod uit te breiden.
Link Group was al actief in de zakelijke dienstverlening in Nederland en is met deze overname in staat om klanten in de volle breedte te ondersteunen met primary, master- en special servicing van zowel woning- als commerciële hypotheekportefeuilles.

Jan-Paul Hendriks, Algemeen Directeur van Novalink: “Link Group biedt Novalink de mogelijkheid om verder te groeien en haar dienstverlening uit te breiden naar een full service concept voor onder meer regulier en bijzonder beheer van hypotheken. De internationale expertise en hoogwaardige service infrastructuur die nu beschikbaar is, biedt nieuwe mogelijkheden voor financiële instellingen die het beheer van hun hypotheekportefeuilles willen uitbesteden.”

Robbie Hughes, CEO van de divisie Banking & Credit Management van Link Group: “Nederland is een van de aantrekkelijkste hypotheekmarkten in Europa, gekenmerkt door een laag percentage betalingsproblemen en een hoge vraag naar nieuwe hypotheken. Novalink is ideaal gepositioneerd om onze expansie daarin te versnellen. Vanuit een sterke klantgerichtheid bieden wij met Novalink een overtuigende propositie, waarbij wij klanten het volledige spectrum van innovatieve serviceoplossingen bieden. De overname getuigt van ons streven de activiteiten in Nederland uit te breiden en onze positie als een van Europa’s toonaangevende loan servicers verder te verstevigen.”

Maak kennis met onze medewerkers

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn huis verkopen maar de geboden prijs is onvoldoende om de lening volledig af te betalen. Wat is hierin mogelijk?
Er kunnen situaties zijn waarin we een regeling kunnen treffen voor het tekort, zodat we kunnen instemmen met de verkoop. Op deze wijze kunnen de kosten en mogelijke verliezen worden beperkt. Omdat dit altijd maatwerk is, kunt u het beste contact met ons opnemen, dan gaan wij samen met u de mogelijkheden na.
Ik heb een betalingsachterstand. Kan ik een betalingsregeling treffen?
Dit hangt geheel af van de situatie. Betalingsachterstanden kunnen vervelende gevolgen en hoge kosten voor u met zich meebrengen. Indien u een betalingsachterstand oploopt, raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact met uw financier of met ons op te nemen Op basis van uw situatie en betalingscapaciteit kan dan worden beoordeeld of een regeling mogelijk is. Afwachten is in elk geval altijd onverstandig, want de problemen worden daarmee alleen maar groter.
Wordt een betalingsachterstand bij BKR geregistreerd?
Een betalingsachterstand op een hypotheek wordt bij BKR geregistreerd indien deze 3 maandbetalingen of meer bedraagt. Dat is een verplichting die uit de Wet of het financieel toezicht (Wft) voortvloeit. Indien u de achterstand volledig heeft ingelopen wordt een herstelmelding toegevoegd.
Ook een verlies na verkoop van de woning wordt vastgelegd. Deze informatie is zichtbaar voor kredietinstellingen en zal van invloed zijn op het verkrijgen nieuwe kredieten. Registraties worden pas verwijderd 5 jaar na aflossing van de volledige schuld. Zie ook www.bkr.nl.
Wat moet ik doen nu de automatische incasso niet goed is gegaan?
Soms mislukt een automatische incasso, bijvoorbeeld vanwege een onvoldoende saldo. U dient er altijd voor te zorgen dat de verplichte betalingen tijdig plaatsvinden. Wij adviseren u daarom uw achterstand zo snel mogelijk te betalen door zelf actief het verschuldigde bedrag over te maken. Bedenk dat betalingsachterstanden vervelende gevolgen en hoge kosten voor u met zich mee kunnen brengen.