Webinars van Vereniging Eigen Huis

vereniging-eigen-huis
Vereniging Eigen Huis
Partner van Novalink

Novalink is er trots op om ook voor Vereniging Eigen Huis te werken

Vereniging Eigen Huis is belangenbehartiger en dienstverlener in één. Een unieke positie die hen in staat stelt effectief op te komen voor de belangen van eigenwoningbezitters.

Wat doet Vereniging Eigen Huis precies?

  1. Om te beginnen helpt Vereniging Eigen Huis haar leden bij het kopen en bewonen van hun huis. Met onafhankelijke informatie, advies en financieel voordeel dankzij collectieve inkopen en ledenkorting.
  2. Daarnaast komt Vereniging Eigen Huis op voor hun belangen en maakt zij markten transparanter en eerlijker, zonder dat zij daar zelf een commercieel belang bij heeft. Vereniging Eigen Huis zet haar kennis en kracht in om voor én met haar 700.000 leden het eigenwoningbezit in Nederland duurzaam en betaalbaar te houden.

Webinars

De Vereniging Eigen Huis heeft ook een tweetal ‘webinars’ (dit zijn informatieve online seminars), die u relevante informatie geven en die u kunt bekijken door op de betreffende link hieronder te klikken:

Maak kennis met onze medewerkers

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn huis verkopen maar de geboden prijs is onvoldoende om de lening volledig af te betalen. Wat is hierin mogelijk?
Er kunnen situaties zijn waarin we een regeling kunnen treffen voor het tekort, zodat we kunnen instemmen met de verkoop. Op deze wijze kunnen de kosten en mogelijke verliezen worden beperkt. Omdat dit altijd maatwerk is, kunt u het beste contact met ons opnemen, dan gaan wij samen met u de mogelijkheden na.
Ik heb een betalingsachterstand. Kan ik een betalingsregeling treffen?
Dit hangt geheel af van de situatie. Betalingsachterstanden kunnen vervelende gevolgen en hoge kosten voor u met zich meebrengen. Indien u een betalingsachterstand oploopt, raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact met uw financier of met ons op te nemen Op basis van uw situatie en betalingscapaciteit kan dan worden beoordeeld of een regeling mogelijk is. Afwachten is in elk geval altijd onverstandig, want de problemen worden daarmee alleen maar groter.
Wordt een betalingsachterstand bij BKR geregistreerd?
Een betalingsachterstand op een hypotheek wordt bij BKR geregistreerd indien deze 3 maandbetalingen of meer bedraagt. Dat is een verplichting die uit de Wet of het financieel toezicht (Wft) voortvloeit. Indien u de achterstand volledig heeft ingelopen wordt een herstelmelding toegevoegd.
Ook een verlies na verkoop van de woning wordt vastgelegd. Deze informatie is zichtbaar voor kredietinstellingen en zal van invloed zijn op het verkrijgen nieuwe kredieten. Registraties worden pas verwijderd 5 jaar na aflossing van de volledige schuld. Zie ook www.bkr.nl.
Wat moet ik doen nu de automatische incasso niet goed is gegaan?
Soms mislukt een automatische incasso, bijvoorbeeld vanwege een onvoldoende saldo. U dient er altijd voor te zorgen dat de verplichte betalingen tijdig plaatsvinden. Wij adviseren u daarom uw achterstand zo snel mogelijk te betalen door zelf actief het verschuldigde bedrag over te maken. Bedenk dat betalingsachterstanden vervelende gevolgen en hoge kosten voor u met zich mee kunnen brengen.